Zašto biste trebali angažirati dizajnera interijera?

Vaš prostor bi trebao biti odraz Vaše osobnosti i stila, isto kao što bi trebao funkcionirati u skladu s Vašim tempom života i navikama. Svi zaslužujemo živjeti u prostoru u kojem se osjećamo ugodno. Bez obzira imate li ideju kako započeti uređenje doma ili ne, ponekad je jeftinije angažirati dizajnera kako bi Vas vodio kroz čitav proces, nego da sami „isprobavate“.  Obično ne rezultira očekivano, a novac i vrijeme su potrošeni. Dobar se dizajn ne događa slučajno. To je izrazito zahtjevan posao, pomno isplaniran do posljednjeg detalja. U tekstu Vam donosimo par razloga zašto biste trebali angažirati dizajnera interijera.

Ušteda novca

Možda zvuči neobično kako angažiranje nekoga da Vam uredi dom može uštediti novac obzirom da imate dodatni trošak za plaćanje istog, ali dizajner Vam može pomoći da izbjegnete skupe pogreške. Prije realizacije samog projekta, profesionalac će Vam razraditi troškovnik unutar Vašeg budžeta. Nadalje, dizajner obično ima svoje suradnike/firme kod kojih Vam može omogućiti popuste. Ono što je još važnije – preporučit će Vam izvođače koji će se držati zadanih rokova.

Planiranje

Bitan razlog zašto biste trebali angažirati dizajnera interijera je taj što ćete imati razrađeni projekt. Dizajner će detaljno razraditi idejno rješenje sa nacrtima i shemama za koje ne biste mislili ni da su potrebne. Jako je bitno prije izvođenja radova imati razrađeni kompletan izvedbeni projekt. Potrebno je točno znati poziciju svih komada namještaja i aparata. Sukladno istima se izrađuju nacrti za vodu, plin, rasvjetu, utičnice, prekidače. Isto tako, sheme za polaganje zidnih i podnih obloga su jako bitne kako bi prostorija izgledala čisto i uredno.

Vizualizacija

Klijenti si često ne mogu zamisliti prostor i proporcije namještaja gledajući tlocrt, stoga Vam dizajner isti prikazuje 3D vizualizacijom. Tada vidite točne modele odabranog namještaja kako izgledaju u prostoriji, boje, teksture, detalje te lakše možete odlučiti sviđa li Vam se to ili ne. Ovo je još jedan bitan razlog zašto biste trebali angažirati dizajnera interijera.

Posebnost prostora

Dizajner svaki prostor uređuje prema željama klijenta, ali isto tako, u svaki bi trebao unijeti „svoj potpis“, nešto što istog obilježava i nešto zbog čega ste se na kraju i odlučili za tog dizajnera. Nekada će u prostoriji jedna dominantna boja ili predmet učiniti efekt koji zadržava dah – što se klijentu kao ideja često neće svidjeti, ali imajte na umu kako je dizajner prije svega umjetnik koji razmišlja van okvira i može si predočiti konačnu sliku Vašeg prostora puno prije razrade istog.

Na linku možete pogledati naše usluge i cijene istih.

 

Fotografije: Behance